fbpx

Falazati elem technológia

A falazati elem energiatakarékos építési rendszer alapanyaga szürke színű, grafitos Neopor F 2400 típusú expandált polisztirol (EPS), ami tartalmaz habosító anyagot és égéskésleltető adalékot. A nanoméretű grafitpor adaléknak köszönhetően kb 20 %-kal kisebb hővezetési tényezővel rendelkezik, mint a grafitadalék nélküli EPS elemek. A hőtükörként működő nanoméretű grafitszemcséken a sugárzás szétszóródik, és részben visszaverődik, növelve ezzel a falazóelemek hővezetési ellenállását. A grafitszemcsék hozzáadása révén javul a termék hőreflexiós képessége, így a hagyományos fehér EPS-hez képest közel 25%-kal kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. A normál fehér EPS hővezetési tényezője : 0,039W/mK, míg a grafitos, szürke EPS-é: 0,032W/mK. Minél kisebb ez a szám, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy termék.

Tulajdonságok

Az EPS legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező (W/m2K). Ez az érték minél kisebb, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy anyag. A jó hőszigetelő képesség a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető, mely a későbbiekben sem távozik a cellákból, ennek köszönhetően a technológia energiatakarékos építési rendszer hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.

Élettartam

A technológia  energiatakarékos építési rendszer elemeinek anyagtulajdonságai az idő múlásával sem változnak. Hosszan tartó ultraibolya sugárzás (napfény) hatásának kitett elemek esetén az anyag felülete porló lehet. A szakszerűen beépített elemek felülete mindig eltakart, csak a tárolás alatti védelemről kell gondoskodni.

Éghetőség

A tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata, tűzveszélyességi osztályba sorolás az MSZ EN 13501 norma szerint történik. A korábbi szabályozás megnevezései alapján „nehezen éghető” kategóriába tartozik. Az EPS tűzterhelés hatására ég, de az égéshő elvétele után önkioltóan viselkedik. Az égés során nem keletkezik mérgező anyag, az anyagba kevert adalékok miatt a tüzet nem terjeszti tovább.

Környezeti hatás

A tecnológia építési rendszer elemei kémiailag semleges hatásúak, nem tartalmaznak a környezetre, természetre káros hatást kifejtő anyagot, a környezetbe jutva azt nem szennyezik.

Idő és energia

Az anyagok könnyen szállíthatóak, nem igényelnek daruzást. Az épületek energiaigénye kisebb, mint 15 kWh/m2/év. A kivitelezés ideje alapterülettől és bonyolultságtól függően 3-4 hónap.

Környezetvédelem

Környezetbarát, újrahasznosítható építőanyag, használatával megőrizhetőek a természeti értékek.

Költségek

Alacsony energiaigénynek megfelelően a gáz/fűtésköltség szinte elenyésző.

Egészség

Teljesen allergiamentes,nincsenek penészgombák, nem vonzza a rovarokat,rágcsálókat, alapanyaga higiéniás termékek csomagolására is alkalmas ( pl. felvágottak, halak hungarocell tálcákra vannak csomagolva)

Szigetelés

Kíváló hőszigetelő képességgel bír, utólagos szigetelésre nincs szükség ( szigetelőanyag és munkadíj megtakarítás )

Szerkezet

Földrengésnek ellenáll, a legújabb európai statikai követelményeknek megfelelő

Nincsenek építészeti korlátok, akár több szintes épület is építhető a rendszerből.

Székhely

1185 Budapest
Mányoki Ádám u. 12.

Telephely

1184 Budapest
Jegenye fasor 19.

Telefon

+36 70 638 60 79

Gregor László
Ügyvezető igazgató

Telefon

+36 70 639 3075

Lukácsi Szilvia
Kereskedelmi és értékesítési asszisztens

E-mail

info@passzivhazepitoelem.hu

Telephely

1184 Budapest
Jegenye fasor 19.

Telefon

+36 70 639 3075

Lukácsi Szilvia
Kereskedelmi és értékesítési asszisztens

Forduljon hozzánk bizalommal!

11 + 15 =

© 2021 GL Fatelep Kft. | Minden jog fenntartva.