fbpx

Falazati rendszer

Közel nulla energiaigényű házak, A+ energiaosztályú épületek

Energiatakarékos építési rendszerek forgalmazása

A kivitelezés folyamata

Az építőelemek méretpontosságából adódó előnyök kihasználása érdekében kellő figyelmet, kell szentelni a fogadószerkezet méretpontosságára és a geometriai kialakításának az ellenőrzésére.

Falazat:

Nem igényel különleges alapozást, bármely hagyományos szerkezetre is kivitelezhető. Az első sor elem alatt el kell helyezni a talajnedvesség, talapára elleni szigetelést. Az első sor precíz beállításakor ügyelni kell az elemek vízszintes és függőleges irányú pontos beállítására is. Az elemek elhelyezését célszerű az épületsarokból kiindulva kezdeni, majd rögzítés után az elemeket betonnal félig tölteni és elvégezni a finombeállításokat. Az első sor kibetonozása után a falazó elemeket három soronként illesszük össze, majd a felső sor közepéig betonozzuk ki. Kitöltéshez minimum C12-24 KK betont alkalmazzunk. A falsarkok és falvégek kialakítása a falelem és zsilipelem együttes alkalmazásával történik. Falsarkok esetén az elemek kivágásával gondoskodni kell arról, hogy a beton mindenhova befolyjon.

Áthidaló elem:

Az áthidaló elemeket közvetlenül egymás után helyezzük el, az előzetesen elkészített alátámasztásokra. Az áthidaló elemek felfekvése a falazaton mindkét oldalon legalább 25 c, legyen, fenéklemezét a felfekvéseknél ki kell vágni, hogy a betonkapcsolat a falelemmel folyamatos legyen. A statikus által meghatározott vasalást betonozás előtt a felelős műszaki vezetőnek ellenőriznie kell.

Koszorúelem:

A koszorúelemek az utolsó falelem sorhoz kapcsolódnak. Az elemeket a sarkokon „gérbe” kell vágni a betonozás alatt a rögzítésükről gondoskodni kell. A koszorúelemet a külső oldalon pallóval célszerű megtámasztani.

Födémrendszer:

A födémrendszer egy alulbordás monolit vasbeton szerkezet, ahol a rácsgerendák szerepe a teherviselés, a polisztirol béléselemek pedig bennmaradó szaluként szolgálnak és hozzájárulnak a födém megfelelő hőszigeteléséhez. A födém készítése során először egy ritkított alátámasztást készítenek. Ennek elkészülte után behelyezésre kerülnek a béléselemek, majd a rácsgerendák, amik bekötésre kerülnek a koszorú vasalatba. A teherelosztó térháló elhelyezése után a födém kibetonozás következik egy munkafázisban a koszorúval. A födémrendszer nagy fesztávok áthidalására is alkalmas.

Pontos mennyiség megrendeléséhez kérem küldje meg részünkre a ház tervét az info@passzivhazepitoelem.hu e-mail címre és ez alapján kiszámítjuk a költséget. 

Árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Székhely

1185 Budapest
Mányoki Ádám u. 12.

Telephely

1184 Budapest
Jegenye fasor 19.

Telefon

+36 70 638 60 79

Gregor László
Ügyvezető igazgató

Telefon

+36 70 639 3075

Lukácsi Szilvia
Kereskedelmi és értékesítési asszisztens

E-mail

info@passzivhazepitoelem.hu

Telephely

1184 Budapest
Jegenye fasor 19.

Telefon

+36 70 639 3075

Lukácsi Szilvia
Kereskedelmi és értékesítési asszisztens

Forduljon hozzánk bizalommal!

7 + 3 =

© 2021 GL Fatelep Kft. | Minden jog fenntartva.